"The stage is not merely the meeting place of all the arts, but is also the return of art to life." - Oscar Wilde
dramski on mobile

       
Катерина Шехтанска - Лаковски

 

1217356706_KateSehtanska.jpg

 

К Р А Т К А    Б И О Г Р А Ф И Ј А 

Име и презиме             Катерина Шехтанска - Лаковски

Дата на раѓање           19 Август  1980 год.

 

Образование                   Комплетно балетско образование

                                    средно балетско образование при државното училиште “Илија Николовски-Луј”-Скопје

2003                                    Дипломиран актер на факултетот за драмски уметности-Скопје

За време на студиите, како ментори се професорите Љубиша Георгиевски, Слободан Унковски и Владо Цветановски. До 2002 година има гостувано во Македонската опера и балет. Во 2011та се вработува во Драмски театар Скопје, кадешто е и моментално дел од ансамблот.

 Работно искуство         Претстави:

1989/'90                    Надвор од умот;

2000                                  Тетовирани души-Драмски театар;

2001                                  Опасни врски во улога на Сесил Воланж-МНТ;

                                 Ослободување на Скопје-МНТ;

                                 Буре Барут-МНТ;

                                 Новогодишна Трилогија-Универзална сала

                                 Доле Влада во улога на Миа-МНТ;

                                 Жените во парламентот-МНТ;

                                 Виктор или деца на власт-струмички театар;

                                 Една вечер со... или  Учени жени од Молиер;

                                 Калеидоскоп-кореодрама;

2010                          Дон Жуан

2011                          Баал

 

                                          Балетски претстави:

1993/'94                     Оревокршачка во улогата на Клара;

                                             Дон Кихот во улога на Китри

                                  Болеро, Лебедово езеро, Спартак, Жизела

До 2002                       Дел од репертоарот на Македонската Опера и Балет

 

                                  Филмови

                                  Каков убав светец, Балканкан, Приказни за

                                  љубовта и свршувањето, „Бардо” како и во студентски

                                  филмови и телевизиски драми;

 

                                  ТВ искуство:

                                  Водител на квизовите Кешоловец, Кој прв на врв;

                                  Омажи се за мене емисија од забавен карактер;

                                  Седумка-неделно попладне на МРТВ;

                                  Македонски Народни Приказни;

 

                                  Преку 40 снимени реклами,дел од повеќе музички

                                  спотови на наши афирмирани музички имиња и

                                  исто така дел од нивни настапи и концерти;

 

                                  Долгогодишен инструктор по аеробик, специјалност: РЕГУЛАР АЕРОБИК, СТЕП,

                                  КИКБОКС, ПИЛАТЕС, СТРИП ДЕНС.

Јазици                        Англиски, Бугарски, Руски, Хрватски

  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios