“You need three things in the theater - the play, the actors and the audience, - and each must give something” - Kenneth Haigh
dramski on mobile

       
Игор Ангелов

 

314051427_igor_angelov.jpg

Роден: 01.10.1997 во Скопје

Образование: Факултет за драмски уметности – Скопје (оддел за драмски актери)

 

Учество во театарски проекти:

„Враќањето на црниот витез“ – режија К. Ристевски – МНТ – Скопје

„Comedia de la Vanita# - R. Kacca – Cividale del Friuli – Италија

„Семејни гласови“ – Д. Дамјановски – НТ – Прилеп

„Летни Силјане“ – Љ. Ѓоргиевски – НТ – Прилеп

„Хроника за една најавена смрт“ – В. Светозарев – Скопје

„Змејот“ – А. Ивановски – НТ Велес

„Синдром Чернодрински“ – Д. Дамјановски – No Name Theatre – Скопје

„Макбет“ – К. Ангеловски – НТ Прилеп

„Грев или шприцер“ – Д. Станкоски – НТ Прилеп

„Волшебниот коњ„ – Д. Довлев – ДТЦ – Скопје

„Рибарски караници“ – К. Ангеловски – НТ – Прилеп

„Стјуардеси“ – К. Ристевски – НТ – Прилеп

„Џиновското тркало“ – Д. Довлев – НТ Прилеп

„Сатирикон“ – К. Петрески – НТ Прилеп

“Баладата за големиот костур“ – В. Милчин – НТ – Прилеп

„Bathale Roma“ – Р. Бурхан – МОТ – Скопје

„Татко“ – Д. Станковски – НТ Прилеп

„Патот за Парамарибу“ – В. Џолева – Скопско лето – Скопје

„Црнила“ – В. Џолева – Скопско лето – Скопје

„Чалик Чомак“ – Ј. Бојаџи – НТ – Прилеп

„Волшебната куќа“ – Д. Довлев – ДТЦ – Скопје

„Новогодишна трилогија“ – Д. Дамјановски – Универзална сала Скопје

„Четвртата сестра“ – К. Петрески – НТ Прилеп

„Проклетството на изгладнетата класа“ – Н. Ристов – НТ Велес

„Да се заборави Херострат“ – З. Бузалковска – НТ Велес

„Мара/Сад“ – Васил Христов – МНТ – Скопје

„Дундо Марое“ – Драгана Попов – МНТ – Скопје

„Троил и Кресида“ – Љубиша Ристич – МНТ – Скопје

„Лет во три глави“ – Никола Ристов – МНТ – Скопје

„Фигаро се разведува“ – Куштрим Бектеши – МНТ Скопје

„Госпоѓа Министерка“ – Наташа Поплавска – МНТ Скопје

„Последните Македонци“ – Сашо Миленковски – Драмски театар Скопје

„Ангели во Америка“ – Џаред Стајн – Драмски театар Скопје

„Хамлет“ – Дејан Пројковски – Драмски театар Скопје

„Брод за кукли“ – Нела Витошевич – независен проект

 

Учество во филмски проекти:

„Прикази за љубовта и свршувањето“ – А. Русјаков – partisans – Скопје

„Портрет за Владимир“ – С. Младеновска – proarts – Скопје

„Големата вода“ – И. Трајков – Артис 3 – Скопје

 

Учество на фестивали:

МОТ, В. Чернодрински, Денови на комедија, Ристо Шишков, Охридско лето (сите во Р. Македонија)

 Cividale del Friulli – Udine – Р. Италија

Грлимо се Морем – Сплит – Р. Хрватска

Денови на Македонската култура – САД

ТЕСТ – Сараево – БИХ

САПАС – Софија Р. Бугарија

Денови на Македонската култура – Австралија

 

Награди:

Најдобар млад актер – МТФ – Војдан Чернодрински – 2001 година

Најдобра машка споредна улога – МТФ Војдан Чернодрински - 2007

  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios