“The theater is so endlessly fascinating because it's so accidental. It's so much like life.”- Arthur Miller
dramski on mobile

       
Филип Трајковиќ

 

Филип Трајковиќ, роден 01.06.1982 година во Скопје. Дипломира  на Факултетот за драмски уметности во Скопје со улога во претставата „Ништо без Трифолио“ во 2006 година, а од 2009 година е вработен во НУ Драмски театар – Скопје.

 

Театарски претстави:

 „Хамлет“, р. Дејан Пројковски, ДТС, 2010
″Ангели во америка″, р. Џаред Стајн, ДТС, 2009
″Коза или која е Силвија″, р. Дино Мустафиќ, ДТС 2009
″Сите лица на Петре М.Андреевски″, р. Владо Цветановски, ДТС, 2008
″Јонадаб″, р. Филип Лемуан, ДТС, 2008
″Како се станува цар″, р. Зоја Бузалковска, ДТС, 2007
″Крал Иби″, р. Бојан Трифуновски, МНТ, 2007
″Касапски кучиња″, р. Бојан Трифунофски, ДТС, 2007
″Кабаре″, р. Наташа Поплавска, Приватен проект, 2006
″Поручникот од Инишмор″, р. Зоја Бузалковска, ДТС, 2005
″Сцени од животот″ , р. Филип Лемуан, МНТ, 2004

Други  ангажмани:

2003, Рекламен спот за ″Т- мобиле″
Учество во спотови во кампања на ″СВРСА″
2005, ″Караула″ – филм во режија на Рајко Грлиќ
2006- 2009, Синхронизација на цртани серии за А1 телевизија и Канал 5 телевизија
2006, Синхронизација на цртани серии за Канал 5 телевизија
2007, Рекламен спот за ″ВИП″
2009, Учевство во спот во кампања против дрога
2009-2010″Народни приказни″ – серија во продукција на А1 телевизија
  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios