„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

       
Лазе Манасковски

 

Лазе Манасковски, роден 27.03.1958 година. Дипломира на Факултетот за Драмски Уметности, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и од 1983 година е вработен како актер во Драмскиот Театар Скопје. Има остварено повеќе театарски улоги во претставите: „Карамазови“, „Крал Иби“, „Патување низ сонот на бајките“, „Салома“, „Смртта на Дантон“, „Стапица“, „Слободен лов“, „Сказна за времето“, „Собирен центар“, „Лице и опачина“, „Ало будење“, „Спасени“, „Чија си“, „Балконот“, „Бура“, „Вообразениот болен“, „Калигула“, „Дон Жуан“, „Маратонците го трчаат почесниот круг“, „Ревизор“, „Кумови“, „Ни ќар ни зијан“, „Вазна од порцелан“, „Трите високи жени“, „Ова не е американски филм“, „Свадбата на Фигаро“, „Дунек“, „Платонов“, „Ферхад и Ширин“, „Мефисто“, „Сон на летната ноќ“, „Поручникот од Инишимор“, „Купидона“, „Ладало“, „Диво месо“ и други.

  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios