"The stage is not merely the meeting place of all the arts, but is also the return of art to life." - Oscar Wilde
dramski on mobile

       
Анастас Тановски

 
Анастас Тановски, роден 1955 година во Ресен. Димпломира на Факултетот за драмски уметности – Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, во 1984 година и веќе следната година се вработува како актер во Драмскиот театар Скопје. Како актер располага со убава сценична фигура и добри гласовни можности.


Поважни театарски улоги:

Крвави свадби, од Лорка,
Авантурите на Понг и Луси,
Салома, од О. Вајлд
Бато Кољ – Собирен центар, од Ковачевиќ, ДТС
Гери – Игранка на времето на Лунаса, од Б. Фил, ДТС
Влечко - Кумови, од Коле Ангеловски, ДТС
Док Портер – Злостори на срцето, од Б. Хенли, ДТС

Болва во уво, ДТС
Коприварник, ДТС
Керубин, ДТС
Ноќ спроти Водици, ДТС
Р, ДТС
Смртта на Дантон, ДТС
Зојкиниот стан, ДТС
Сказна за времето, ДТС
Сили во воздухот, ДТС
Татко, ДТС
Ало будење, ДТС

Самоубиец, ДТС
Лице и опачина, ДТС
Балконот, ДТС
Не сега драга, ДТС
Бура, ДТС
Прости дарови, ДТС
Арсеник и стара тантела, ДТС
Ревизор, ДТС
Кумови, ДТС
Злостори на срцето, ДТС
Свадбата на Фигаро, ДТС
Јована Орлеанкa, ДТС
Мефисто, ДТС
Војцек, ДТС
Мачка на вжештен лимен кров, ДТС
Поручникот од Инишимор, ДТС
Ладало, ДТС

  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios