“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

       
Виолета Шапковска

 

 

Виолета Шапковска, дипломиран актер, родена 1952 година. Како веќе искусен актер се вработува во Драмски Театар Скопје во 1981 година. Од тогаш настапува во повеќе претстави од кои се издвојуваат „Бркотница“, „Васа Железнова“, „Зојкиниот стан“, „Собирен центар“, „Жени во народното собрание“, „Патување во светот на бајките“, „Еригон“, „Полнета птица“, „Авантурите на Понг и Луси“, „Салома“, „Викенд на мртовци“, „Стапица“, „Самоубиец“, „Мачорот Џингис Кан“, „Бура“, „Прости дарови“, „Вазна од порцелан“, „Дедо Мраз и Феферона“, „Крале Марко и Феферона“, „Домот на Бернарда Алба“, „Дон Жуан“ и други. Има улоги и во неколку телевизиски, филмски и радио проекти како во филмовите „Македонскиот дел од пеколот“, „Време води“, „Хај-фај“, „Спиро Црне“, ТВ серијата „Волшебното самарче“ и други.

 

  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios