“You need three things in the theater - the play, the actors and the audience, - and each must give something” - Kenneth Haigh
dramski on mobile

       
Лилјана Велјанова

 Лилјана Велјанова, родена во Скопје. Дипломирaла на одделот за Драмски актери при „Високата музичка школа” во Скопје, во класата на вон. проф. Илија Милчин. Припаѓа на првата генерација дипломирани актери школувани во Р Македонија. Од 1973 год. вработена во „Драмски театар“ Скопје. 

  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios