Што се направивме во 2020!

30 Декември 2020

Што се направивме во 2020 од почетокот на Ковид-19 во март, до денес - 30 декември

Почитувајки ги и подржувајки ги сите здравствени протоколи, користејки ги своите ресурси и сили...

 

 • Персонализирани бандани за сите вработени во НУ Драмски Театар Скопје, како и за сите пензионирани актери

1

 • Комплетно го исчистивме и дезинфициравме театарот, ги набавивме сите средства за заштита и воведовме протокол за безбедно работење.
 • Направивме сопствена библиотека која ја наполнивме и со книги од г-динот Ристо Стефановски.

3 3 2 3 3

 • Нов тоалет за вработените

4

 • Ѕид со фотографии од нашите починати актери кои оставија белег и беа дел од нас

5

 • Го разубавивме пациото како простoр во кој на отворено (а внатре) можеме да се сретнуваме и по потреба да играме претстави.

6 1 6 3 6 2

 • Старите (уште од времето кога е изграден театарот) прозори, небезбедни, ги заменивме со нови.

8 8 1

 • Ставивме безбедносни камери низ целиот театар.

 

 • Скршените небезбедни стакла во фоајето, сега се нови, безбедни и убави.

9 1 9 2

9 3 9 4

 • Го проширивме влезот во театарот за публика и ја обновивме билетарата

10 10 2

 • Општина Карпош и ЈП Паркови и зеленило ни го средија дворот сечејќи ги опасните суви дрва и гранки.

 11

 • Општина Карпош ни постави нови клупи околу театарот и безбедносни столпчиња

12 3 12 2

 • Направивме монографија на Горан Стефановски – „Горан во Драмски“

 13

 •  Го издадовме Театарскиот гласник

14

 • Гостувавме на фестивалот „Охридско лето“ со претставата „Чудесна Терапија“

 15

 • Учествувавме на фестивалот „Гола Месечина“ со претставата „Партија Реми“

16 16 2

 • Почитувајки ги сите протоколи одигравме неколку претстави во нашиот театар

17 1 17 2

 • Извадивме две премиери.
 • Премиера на „Хипноза на една љубов“ од Душан Ковачевиќ

18

 • Премиера на „Диши“ од Данкан Мекмилан

 18 2

Во оваа болна година, толку успеавме. Се надеваме дека следната ќе биде здрава, а списокот на сработени дела, особено во главната, уметничката дејност, ќе биде како што му доликува на Драмски. Со многу претстави, многу премиери, полн салон, дружба, твореча енергија.

 

НУ Драмски театар Скопје ви посакува Среќна нова 2021 година.

20

Март
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Огласи

 • Јавен оглас за вработување на неопределено време

  .НУ Драмски театар Скопје има потреба од вработување на едно (1) лице на неопределено време.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2019 година

   

  Почитувани,

  Во прилог можете да ги превземете завршните сметки за 2019-та година.

  Со почит,

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Кодекс за административни службеници

  Кодексот за административни службеници можете да го превземете од следниот линк.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2018 година
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот

Следни претстави