КУРС ПО АКТЕРСКА ИГРА - Sanford Meinsner approach

23 Мај 2019

Драмски театар Скопје организира шестонеделен курс по актерство по пристапот на Санфорд Мајснер - САД.

Драмски театар Скопје организира шестонеделен курс по актерство по пристапот на Санфорд Мајснер - САД. Овој пристап кој настапува од позицијата дека актерството е дејствување, денес го носи неговото име и е еден од најприменливите методи по кои работат американските актери. Три важни елементи во пристапот се: дејство (активност), елемент на вистина и имагинарни околности.

Курсот ќе го води Зоја Бузалковска, театарски режисер и професор по Актерска игра и Основи на театарска режија на ФДУ Скопје. На курсот можат да се запишат актери и режисери кои се во постојан работен однос или времено ангажирани во Драмски театар. Курост е бесплатен и се состои од 16 сесии, во времетраење од по 3 часа, со точно предвидена програма. Секој од учесниците во курсот мора да ја помине и практично секоја сесија, за да може да учествува во наредната. Групата може да се состои од најмногу 10 учесници.

За учество на курсот може да се пријавите до петок, 24.05. 2019 г., а првата сесија ќе се одржи на 27.05.2019 г.

Март
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Огласи

 • Јавен оглас за вработување на неопределено време

  .НУ Драмски театар Скопје има потреба од вработување на едно (1) лице на неопределено време.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2019 година

   

  Почитувани,

  Во прилог можете да ги превземете завршните сметки за 2019-та година.

  Со почит,

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Кодекс за административни службеници

  Кодексот за административни службеници можете да го превземете од следниот линк.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2018 година
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот

Следни претстави